Lazer Yazıcı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekli Hususlar (Telefon ile bizden destek alabilirsiniz)

Samsung Marka Siyah Lazer Çok Fonksiyonlu Yazıcı        Canon Marka Lazer Yazıcı Makinesi     HP Marka Renkli Lazer Yazıcı, Fotokopi, Faks Makinesi      HP Marka Pro M102w-M102a Lazer Yazıcı Siyah Renkli Makine

Sevgili takipçiler;

# Bu yazımızda kısaca mürekkepli yazıcı değilde Lazer Tonerli yazıcı kullanmanın neden daha verimli olduğunu sizlere bazı örneklerle anlatmaya çalışacağız.

# Günümüzde çoğu işletme ve hatta evlerde bile lazer yazıcı kullanılmaya başlanmıştır. Daha önceki senelerde genellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerde ve evlerde mürekkep püskürtmeli İnkJet veya DeskJet cihazlar kullanılıyordu bu durum mürekkepli yazıcıların yanına takılan 4 kanallı mürekkep tanklı yazıcıların ortaya çıkmasına vesile olmuştur. Mürekkepli yazıcıların kartuşları hem çabuk tükendiğinden hemde dolum yapıldığında kalitesiz baskı yapmasından dolayı bu tarz bir tanklı yazıcı sistemine gebe kalmıştır. Ekseriyetle bitmeyen kartuşlu, tanklı yazıcı veya mürekkep depolu yazıcı olarak çeşitli isimler bu yeni sisteme isim olarak zikredilmektedir. Biz daha çok kullanılan bitmeyen kartuşlu (B.K) sistem olarak ifade edelim. B.K sistemli yazıcılar kısaca anlatmak gerekirse yazıcı, fotokopi, faks ve tarayıcı sistemli mürekkepli makinelerin yanına silikon veya vida vasıtasıyla montajı yapılan 4 adet mürekkep haznesi ile tasarlanarak bu hazneler den cihazın içerisinde bulunan mürekkep baskı kartuş kafalarına ince hortumlarla mürekkep taşıyan bir sistem olarak karşımıza çıkmıştır. B.K sistemli cihazlar ilk başlarda dolum yapılan mürekkep kartuşlara göre daha verimli ve daha az maliyetli gibi görünse de zamanla çıkardığı farklı arızalar ve sorunlardan sonra tüketicilerin tepkisine yol açmaya başlamıştır. Mesela bu B.K sistemli cihazlarda en fazla görünen sorun mürekkep depolarından içerideki kartuş kafalarına mürekkep takviye eden hortumların hava yapması sonucu cihazlardan soluk veya renksiz baskılar alınması diye biliriz. Çoklukla rastlanan bir diğer sorun ise cihazın içinde bulunan baskı kafalarının kuruması ve tıkanmasından kaynaklanan baskılarda oluşan siliklik ler veya bilgisayarımızda gördüğümüz yazdırmaya çalıştığımız belgenin veya resmin kağıt üzerinde hiç bir şekilde belli olmaması gibi sorunlar da yaşanmaya başlamıştır bu nedenle mürekkepli yazıcı ve B.K sistemli tanklı yazıcı kullanan kullanıcı sayısı da her geçen gün biraz daha azalmaya başlamıştır. Bu tarz sorunlarla şikayetlerle uğraşan kullanıcılar Tonerli dediğimiz Lazer cihazlara yönelmeye başlamışlardır. Şimdi Lazer Printer teknolojisinin, nasıl bir baskı sisteminin olduğunu ve hayatımıza kattığı üstün teknoloji, kaliteli, sorunsuz çıktılar alarak baskı maliyetini düşürerek bütçemize nasıl ve ne şekilde katkı sağladığını sizlerle paylaşalım.

× Canlı Destek